fbpx

Bronzlaştırıcı Güneş Yağı Nedir ve Ne İşe Yarar ?

bronzlastirici

Bronzlaştırıcı güneş yağları, cildi güneşin ultraviyole ışınlarından korumak için tasarlanmıştır. Bu yağlar iki türlü çalışır. Bunlardan birisi derideki melanin miktarını arttırıp bronz bi görünüm edinmenizi sağlamasıdır. Öbürü ise melanini derinin üst katmanına taşıyıp vücudun kan akışını arttırır ve böylece cildiniz bronzlaşır.

gunes-yagi

 

Cildin iki katmanı bulunur : Epidermis yani dış katman ve dermis yani iç katman. Epidermis koruyucu bir bariyer görevi gören bir katmandır. Zararlı organizmaların dermis katmanına inmesini engeller. Ter bezleri, sinir uçları ve kıl kökleri cildin dermis katmanında bulunur. Epidermisin bunlara ve kan dolaşımına erişimi yoktur. Bu yüzden bronzlaşmaya müsaittir.

Epidermis de katmanlara ayrılır. Epidermisin en derin katmanı olan stratum basale genelde bronzlaşma sürecinin olduğu yerdir. Bu güneş kaynaklı bronzlaşmalarda olur. Bronzlaştırıcı güneş yağı kullandığınızda buna güneşsiz bronzlaşma süreci denir. Bu süreç ise epidermisin yüzeyindeki tabakada gerçekleşir. Buna stratum corneum denir.

Güneş Yağları Nasıl Çalışır ?

Bronzlaştırıcı Güneş yağlarının temel işleyiş biçimi ciltteki melanin miktarını arttırmak üzerine kuruludur. Bu sayede cildiniz doğal bir şekilde bronzlaşacaktır. Aynı zamanda vücudunuzu güneşin zararlı etkilerinden de koruması güneş yağlarının ekstra avantajlarındandır. Bu sayede bronzlaştırıcı güneş yağları kullandığınızda, güneş yanığı ve güneş lekeleriyle karşılaşma riskinden kurtulmuş olursunuz. Güneş kremi güneşe çıkmadan önce vücuda sürülür ve etkili olması için gün içinde birkaç kez uygulanabilir.

 

gunes-kremi

Bitkisel Bronzlaştırıcı Güneş Yağının İçinde Neler Var ?

  • Jojoba Yağı; cilt ve saç sağlığı konusunda oldukça faydalı bir yağdır.
  • Havuç Yağı; cildi ferahlatan, rahatlatan, nemlendirici özelliği olan bir yağdır.
  • Kakao Yağı; antioksidan etkiye sahiptir ve cilde doğal bir parlaklık verir.
  • Susam Yağı;  son dönemlerde kozmetik alanda kullanım bulmaya başlamış bir yağ çeşitidir.
  • Ceviz Yağı; kırışıklıklara karşı kullanılmaya başlanmıştır. Cildi güzelleştirici etkisi vardır.
  • Badem Yağı;  vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Cilt bakımı için kullanılır.
  • Fındık Yağı;  cilt ve saç bakımında yaygın kullanımı olan faydalı bir yağdır.
  • Kayısı Çekirdeği Yağı; cildi nemlendirir,besler ve cilt hastalıklarına karşı kullanılır.
  • Keten Tohumu Yağı; içeriğindeki esansiyel yağ asitleri sayesinde cilde pürüzsüzlük kazandırır.

   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir